Simoan Musca, secretul succesului la 30 de ani
October 10, 2017
Ce mi-a oferit orasul Buzau
October 23, 2017

Nu știu ce credeți voi, dar eu simt că societatea ne invață și ne-a învățat să ne speriem de singurătate dintr-un motiv foarte simplu. N-are de a face cu fericirea noastră sau cu nevoia ei de a fi noi sănătoși emoțional ci mai curând e o motivație pragmatică în spatele acestei tendințe.

Un om care trăiește relații sau în relații va fi mereu preocupat de shopping, de achiziții de bunuri, va fi activ din punct de vedere economic. Un om care vrea aventuri sau relații de durată va fi mai preocupat de modul în care arată decât un pustnic ascet.

Dar problema societății de astăzi este că de multe ori facem lucruri din reflex pavlovian și uităm sau pur și simplu ignorăm lipsa de sens a acțiunilor noastre.

Azi am ajuns să ne dăm check-in și din toaleta unui hotel de fitze. Spunem orice pe Facebook cu hastag – #dintaxi, #dintren, #dinmetrou, #dinaeroport. Punem poze când mâncăm, când bem, unde ne angajăm, când ne dăm demisia, dar când vine vorba de relații, mulți se feresc să recunoască că sunt singuri și preferă să ascundă acel element din descriere.

Te face să trăiești cu impresia ca oamenii singuri suferă de o maladie incurabilă. Paradoxal, vorbim fără perdea, fără rețineri despre orice pe Facebook, dar când trebuie să expunem ceea ce simțim cu adevărat ne ascundem.

Despre bărbați și…bărbați

Personal am cunoscut barbați care, de frica unui angajament, de teama de a nu suferi așa cum au pățit-o prieteni de-ai lor, de teama de a nu fi vulnerabili emoțional că doar așa au învățat de la tații lor să fie macho, să fie puternici, să nu-și arate emoțiile ci doar forța în fața unei femei.

Dacă aș avea puterea să intru in mintea lor și aș privi la proiecțiile lor ca la un trailer de film, cu siguranță că aș urmări doar scenarii elecubrante despre femei desenate ca și capcane emoționale, sau scenarii în care ei sunt super macho și vorbesc cu respectivele prezențe feminine superficial și le tratează ca pe jucării pe care le schimbă așa cum se schimbă tricourile.

De asemenea, am cunoscut și bărbați ”construiți’’ parcă pentru cursă-lungă și relații stabile,  care ajung să fie blazați și să se obișnuiască cu aceeași femeie iar când aceasta cere o pauză sau își exprimă nemulțumirea față de relație, în loc să încerce să repare relația comit greșeli și trec la aventuri frivole.

Totul e relativ, totul…până și singuratatea…

asda

Nu uitati sa va abonati la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu ultimele noutati