#ShotInterviu cu Simona Muscă, autoarea Conjugat la feminin

Cărți pentru business, cărți pentru suflet – Simona Muscă
September 21, 2017
Mariajul modern conjugat la feminin
September 21, 2017

Pregătesc următoarea carte din seria Conjugat la feminin.

Am atitudine de campion și poate de aceea am și câștigat de atâtea ori.

Obișnuiți cu seria de shot interviuri cu autori, cititorii publicațiilor noastre se vor aștepta, desigur, să citească un scurt și rapid interviu și cu tine. Dar noi ne-am gândit să-i surprindem în mod plăcut cu un set de întrebări, la fel de inedite ca și cele de până acum, dar adaptate pentru o femeie puternică și frumoasă – pentru a ne da câteva frânturi din ea ca exemple de reușită.

1) Pentru început să ne spui cine e Simona care se privește în oglindă dimineața, după o altă zi de muncă.

Simona Muscă: Cred că sunt o persoană norocoasă ce are privilegiul absolut de a-și determina fiecare zi din viața sa. Îmi cunosc atuu-urile, știu să mă echilibrez în momentele grele, știu ceea ce vreau și știu cine sunt.

2) În drum spre cafenea, spre muncă, la cumpărături ș.a. – întâlnești oameni. Cum o văd ei pe Simona Muscă?

Simona Muscă: O persoană a cărei reușite profesionale se datorează capacității sale de a găsi plăcere în cele mai grele lupte, de a se automotiva și autoconvinge că „greul este frumos”.

 3) De peste zece ani te ocupi de imaginea oamenilor, de a-i pune într-o lumină bună și confortabilă. Care e sloganul tău?

Simona Muscă: „Pășește drept, iar dacă drumul pe ca-l cauți nu există, Dumnezeu Îl va creea într-adins pentru a-ți răsplăti îndrăzneala!”

4) Să turnăm un shot de cultură. Știm că ai o atracție pentru scrierile lui Eco (o deducție a faptului că l-ai citat des în carte), ai citit Dostoevski, Poe, Cehov, John Fowles, dar de început aș vrea să ne povestești despre formarea profesională în teatru și film, despre cultura modei și ansamblul culturii românești „de masă”.

Simona Muscă: Provin din domeniul modelling-ului, așa că primul model de resuită feminină pe care l-am cunoscut a fost din sectorul modei – Coco Chanel. Personal, am văzut în ea, ceea ce am găsit și în mine: o femeie curajoasă, cu mult potențial, dornică să schimbe lumea. Sună idealist, dar pe mine biografia lui Coco Chanel m-a făcut să vreau să am propria mea agenție de modele, să vreau să îmi tipăresc propria revistă și să ajung astăzi să-mi transcriu trăirile, emoțiile, întâlnirile în paginile unei cărți. Tot de la Coco Chanel am învățat că în viața oricărei femei atât grația cât și frumusețea fizică și cea interioară joacă un rol foarte important, fiind poate primele care deschid o ușă, iar pe parcurs cele care înglobează calitățile profesionale și morale.

Cartea Simonei poate fi găsită în librăria Bibliocarti.com – click!

Da, recunosc, experiența mi-a demonstrat că un om frumos este ascultat mai bine decât un om care nu are trăsături atât de… joviale, să le spunem. Însă, dincolo de frumusețe, o femeie trebuie să-și păstreze feminitatea și grația naturală ca pe un dat, nu ca pe un instrument de persuasiune. Dincolo de lirismul „eroinei” mele, urmăresc constant activitatea unor leaderi români și internaționali și a unor marketeri de succes precum Seth Godin, Philip Kotler sau Malcom Gladwell.

5) Carte, film sau teatru?

Simona Muscă: Carte – teatru – film. Îmi este imposibil să aleg doar unul dintre aceste domenii deoarece le-am încercat, exersat, profesat la rândul lor pe fiecare. Iar în prezent joc la Teatrul Metropolis în piesa Hagi Tudose și pregătesc următoarea carte din seria Conjugat la feminin.

 6) Care sunt artiștii pe care i-ai impresariat?

Simona Muscă: Timp de 2 ani, între 2013 și 2015, după finalizarea cursurilor de specializare în domeniul Impresariatului artistic organizate de către Ministerul Culturii, am început activitatea de Manager și Impresar artistic al Trupei D-lema (formație muzicală ce interpretează melodii readaptate unui stil actual, dar și compoziții proprii).

7) Ce ai simțit când ai obținut primele realizări și care au fost acestea?

Simona MuscăAm avut curaj, mi-am asumat proiecte imense (propria agenție de modeling, producția unei emisiuni, coordonarea unei reviste naționale) și îi respect și le mulțumesc continuu tuturor directorilor de casting, designerilor, managerilor cu care am colaborat pentru încrederea pe care au avut-o în mine. Lecția cea mai importantă pe care am învățat-o în 14 ani de business este aceea că fiecare om ce-mi iese în cale îmi este superiori într-o anumită privință. De aceea învăț ceva semnificativ de la fiecare persoană pe care o cunosc.

 8) Conjugat la feminin este o altă realizare. Ce ne poți spune despre ea?

Simona Muscă: Am început să scriu primele rânduri ale acestei cărți undeva în luna august 2015… am scris fiecare capitol atunci când a fost rândul lui, când s-a întâmplat pur și simplu. Ce m-a determinat? Sunt o persoană sinceră, cordială și sensibilă – se pare că sunt calitățile celor ce pot scrie… Prefer să fiu autentică în loc să-mi dau cu fard pe viață. Îmi păstrez anumite candori și nu mă sustrag nostalgiilor. Am început să scriu mânată și înveselită de gândul că le pot spune și altora povești despre copilărie, adolescentă, carieră, iubire. Conjugat la feminin este despre situațiile de viața ale unui om obișnuit, despre clipe, momente, întâmplări ce i-au schimbat viața, despre destinul ce i-a fost dat. Prin această carte îmi doresc să surprind crâmpeie din viața mea, să transmit emoțiile avute într-un anumit moment dat, să transpun propriile trăiri în anumite situații și/său față de anumite persoane și îmi doresc că cititorii să se identifice, poate, cu unele momente (poate și de cumpănă) ce mi-au schimbat destinul, cu lupta mea pentru onoare și de ce nu, pentru un destin mai bun.

9) Acum că te-am „îmbătat” cu shot-uri – să trecem la secrete. Dezvăluie-ne un secret despre ține!

Simona Mușcă: Cel mai „în formă” am fost atunci când am iubit și am fost iubită. Liniștea sufletului mi-a dat mereu inspirație, sclipire și șansă. Poate tocmai de aceea acum am o poftă de viață nejustificată. Poate de aceea am o inspirație debordantă și un spor deosebit în toate activitățile pe care le întreprind. Am atitudine de campion și poate de aceea am și câștigat de atâtea ori. Am însă slăbiciuni umane și poate de aceea n-am făcut mai mult decât fac astăzi.

 10) Un sfat pentru cititorii noștri?

Simona Muscă: Eu mă feresc să dau sfaturi, deși, involuntar, am dat câteva direcții pe care mulți și le-au asumat drept sfaturi. Eu doar îmi exprim propriile păreri asupra vieții, cântărite bine și mulate pe experiențe personale. Mi-am dorit întotdeauna să fiu propriul meu model, și poate de aceea mă compar doar cu mine însămi și cu rezultatele mele precedente. Cel mai bun sfat pe care îl pot da oricui este să aibă încredere în sine, în orice ar întreprinde!

@Material realizat si publicat de Bibliocarti.com

asda

Nu uitati sa va abonati la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu ultimele noutati