Simona Muscă- autoare, antreprenor și femeie
September 29, 2017
Dacă ai nevoie de inspirație, cartea semnată de Simona Muscă – ,,Conjugat la Feminin’’ te poate ajuta
October 5, 2017

Cercetătorii spun că visele, care durează între câteva fracțiuni de secundă până la câteva secunde ajută creierul să se relaxeze, să se restarteze, au un rol constructiv. Chiar și coșmarurile au un efect stimulator care ajută creierul, într-o anumită măsură, asta atunci când nu avem coșmaruri în fiecare seară. Din fericire, așa cum spuneam, visele durează puțin și chiar dacă noi le percepem în subconștient că ar dura minute sau ore, ele durează…puțin.

Din păcate, atunci când vorbim de vise aievea sau proiecții, lucrurile stau total diferit. Din nefericire, atât pentru bărbați cât și pentru femei, proiecțiile, față de vise care sunt inofensive, pot deveni “otrăvitoare” atunci când le alimentăm cu săptămâni, luni sau ani.

Proiecțiile apar atunci când EL sau EA încep să vadă relația ca o imagine perfectă. E ca atunci când 10 oameni citesc aceeași carte, dar fiecare își imaginează personajele din acea carte diferit.

Cum sunt proiecțiile masculine

Uneori, bărbații emoționali, vorbesc aici despre cei care au sentimente și se implică, atunci când simt ceea ce simt, dragoste, iubire, pasiune, plăcere etc încep să vadă în partenera pe care au ales-o pentru fantezia lor ca pe un bun, ca pe o posesie.

E ca atunci când un căutător de aur găsește o pepită de aur și vrea să o valorifice. Doar ca femeia nu e un dispozitiv, să ți-o imaginezi tu, nevastă, amantă, nu e un pet, e o ființă.

Chiar dacă, aparent, intențiile tale pot fi percepute ca fiind onorabile și poate că tu în mintea ta îți dorești să îți fie soție,  o vezi  nevastă, o vezi făcând mâncare iar tu îi faci copii ca și când i-ai oferi secretul fericirii veșnice, adevărul este că proiecțiile din mintea ta și realitatea NU stau întotdeauna în același plan. Poate că ea vrea doar să fie rasfățată, iubită în felul ei, poate că ea caută o aventură.

Ca și idee, se întâmplă deseori ca bărbații sentimentali să manifeste o stare de anxietate din teama de singurătate pentru că ei întotdeauna au fost înconjurați de dragoste maternă și nu înțeleg lumea fără o prezență feminină și rămân suspendați într-un trecut inert și ajung să se hrănească cu vise, iluzii sau se răcesc și comit și mai multe greșeli într-un viitor îndepărtat sau apropiat.

DE CE?

Pentru că li se pare IMPOSIBIL să trăiască o viață de singurătate și ajung să devină captivi în proiecții inventate.

asda

Nu uitati sa va abonati la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu ultimele noutati