Iubesc! De ce caut întregul şi nu jumătatea

Simona Muscă: O poveste de viaţă şi de business spusă pe bune
May 24, 2017
Interviu Celebritatea cu Simona Musca
May 26, 2017

Nu sunt un om al jumătăţilor de măsură.

Nu am crezut niciodată în ele, nici în viaţa personală, nici în business. A nu se înţelege că fac apologia unui perfecţionism dus la extrem. Dimpotrivă. Cred însă foarte tare în lucrurile făcute din toată inima şi în oamenii care caută în ei înşişi înainte să caute în ceilalţi.

Jumătăţile de măsură apar (și atunci) când căutăm ceva sau pe cineva care să ne completeze. Poate că, atunci când ne simţim incompleţi, am putea începe prin a vedea de unde provine această lipsă. Să căutăm să o înţelegem şi să o reparăm, pentru ca apoi să ne putem urma liniştiţi drumul.

Poate să sune ca un clişeu (până la urmă, şi clişeele au ceva adevăr, nu-i aşa?), dar cred că drumul spre ceea ce te face fericit să pornească din tine. Şi drumurile astea să meargă spre o mulţime de direcţii: şi descoperirea propriei persoane, şi oamenii dragi care îţi sunt alături (prieteni sau parteneri), şi proiectele pe care le pui pe roate.

Călătoria spre sine

Sunt oameni care nu pot sta nicidecum singuri (recunosc, am avut astfel de perioade, iar acum incerc sa fug de aceste porniri), chiar dacă e vorba de câteva ceasuri – nu îşi găsesc locul, nu au stare. E adevărat că singurătatea prelungită nu este uşoară. Devine însă şi mai grea pentru că te forţează să stai tu cu tine. Iar când nu te cunoşti îndeajuns şi nu eşti mulţumit de cine crezi că eşti, este dificil să te accepţi. Este posibil ca tocmai această acceptare şi înţelegere să ne lipsească pentru a fi bine “instalați” în propria persoană.

Şi cred că „ancorarea” nu este un exerciţiu punctual, ci un proces permanent, în care ne reconectăm la noi.

Oamenii de lângă tine

Există o teorie care spune că “eşti media celor mai apropiaţi 5 prieteni”. Nu ştiu dacă este adevărată în întregime, dar am observat că oamenii pe care îi ai lângă tine pot spune ceva despre cum eşti tu. Când eşti „întreg la suflet”, aduni în jur persoane la fel de întregi, care te inspiră şi cu care poţi construi relaţii frumoase, sănătoase.

La fel stau lucrurile şi în relaţiile de iubire – când doar unul dintre parteneri oferă, ambii ajung să simtă că relaţia nu îi mai face fericiţi. Iar asta am simţit-o pe pielea mea. Iubirea îţi dă un sentiment de siguranţă, dar nu ar trebui să fie refugiu, pârghie permanentă sau amorțire.

Sunt una dintre cei care au avut norocul să trăiască poveşti minunate de iubire. Evident, finalul niciuneia dintre ele nu a fost lipsit de suferinţă, dar nici nu a reprezentat un obstacol de nedepăşit. Am putut accepta că fiecare dintre noi are propriul drum şi că timpul nostru împreună ajunsese la sfârşit.

Proiectele pe care le creşti

Ştiu oameni care nu s-au implicat niciodată în proiecte în care nu au crezut sau faţă de care aveau rezerve. Pentru că au ştiut din start că nu şi le pot asuma. Şi eu funcţionez la fel – am încredere în instinctele mele de business. Iar dacă ar fi să spun “Da” cu jumătate de gură, cu siguranţă şi implicarea mea ar fi înjumătăţite de îndoială sau de sentimentul că nu sunt unde trebuie. Pe scurt, nu m-aş mai simţi ancorată în mine. Iar proiectul, de orice fel ar fi el, ar eşua.

Disclaimer: A nu se pune un semn de egal între căutarea întregului şi egocentrism. A fi bine instalat în tine nu înseamnă că ești egoist. Dimpotrivă – pe mine, a fi întreagă mă ajută să dăruiesc, să fiu o parteneră şi o prietenă mai bună (sau să încerc să fiu)

Iar în loc de încheiere, îţi las o întrebare: întregul sau jumătatea?

 

asda

Nu uitati sa va abonati la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu ultimele noutati