Filme romantice de savurat în serile de vară
June 10, 2017
Dialog Conjugat la feminin cu Denisa Trofin
June 11, 2017

Există figuri publice care, deşi nu (mai) stau permanent în lumina reflectoarelor, continuă să fascineze şi să inspire peste generaţii. Pentru mine, există câteva care au fost un reper stabil, din care mi-am luat, ori de câte ori a fost nevoie, lecţii de leadership şi business sau, pur şi simplu, lucrurile de care aveam nevoie atunci când simţeam că lucrurile nu merg aşa cum îmi doresc.

Iar pentru că o doză de inspiraţie este mereu binevenită, împărtăşesc cu voi câte o părticică a poveştilor femeilor de la care eu una am simţit că am ceva de învăţat. 

  • Margaret Thatcher – prima femeie Prim Ministru din istoria Britanii. A ajuns la putere într-un moment în care femeile abia ocupau primele locuri la mesele unde se luau marile decizii. Cu adevărat o femeie neclintită în deciziile sale, a răzbătut şi condus într-o lume a bărbaţilor. Şi-a asumat fiecare schimbare legislativă şi consecinţele aferente – şi nu au fost puţine. Dovadă stă numărul mare de detractori – la fel de mare ca cel al admiratorilor săi. Eu o admir pentru curajul de a lua decizii extrem de dificile şi consecvenţa sa – trăsături pe care nimeni nu le poate nega.

                                                                                        Foto@Pinterest

 

  • Camelia Şucu – a construit unul dintre puţinele branduri puternice româneşti, într-o perioadă în care sustenabilitatea unui business nu era o prioritate pentru antreprenorii din acea vreme. Şi după 20 de ani, a creat încă unul, cu aceeaşi pasiune ca la început. Poate că o mai admir şi pentru eleganţa sa aparte, care impresionează fără să epateze, şi pentru discursul ei echilibrat şi consecvent.

                                                       Foto @ https://www.facebook.com/cameliasucu/ 

 

  • Anna Wintour – redactor-şef al revistei Vogue de aproape 30 de ani şi, fără vreo exagerare, o “unitate de măsură” în lumea modei. Lăsând la o parte imaginea ei controversată ca manager şi personalitatea sa de fashion icon, mi se pare impresionant felul în care îşi foloseşte rolul actual. Pe lângă flerul de business, e o înfocată susţinătoare a tinerilor designeri talentaţi, pe care îi promovează şi îi ajută să îşi creeze legături importante la început de drum.

 Foto@Pinterest

  • Andreea Marin – una dintre personalităţile media care a devenit, în ultimul an cel puţin, mai umană, mai accesibilă publicului. E, în acelaşi timp, şi un om care a muncit enorm şi care şi-a menţinut o imagine curată, deşi a avut (şi are încă) parte de o mulţime de intruziuni în viaţa privată. Probabil că toţi rezonăm, într-o măsură sau alta, cu persoanele care îşi asumă şi vulnerabilităţile fireşti care ne fac pe noi înşine noi.

 Foto@https://www.facebook.com/AndreeaMarinOfficial/photos/a.167843066576635.40982.167830626577879/167843069909968/?type=1&theater

 

  • Oprah Winfrey – o femeie pe care o cunoaşte întreaga Americă şi care are o poveste de viaţă impresionantă. Născută într-o familie săracă dintr-un orăşel din Mississippi, cu o copilărie dureroasă, a ajus să fie inclusă în topul Forbes al celor mai puternice femei din lume. Pentru mine e un model de perseverenţă şi de curaj – dovada că indiferent cu câte minusuri porneşti la drum, poţi să ajungi la destinaţia pe care ţi-o doreşti. Şi mai e şi un model de modestie şi de implicare autentică în a schimba ceva – susţine iniţiativele pentru grupuri vulnerabile şi zone defavorizate.

 Foto@Pinterest

Desigur, lista poate continua. M-ar bucura însă foarte mult să o completăm împreună – aşadar, care sunt femeile care vă inspiră pe voi?

asda

Nu uitati sa va abonati la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu ultimele noutati