Interviu – Simona Muscă, autoarea cărții “Conjugat la feminin”
May 14, 2017
Conjugat la feminin – sinceritatea totala: De vorba cu Simona Musca, despre ambitie si visuri frumoase
May 18, 2017

Frumusetea inseamna atitudine, inseamna stare de spirit, inseamna ce transmiti prin gesturi si aspect exterior, inseamna armonie, originalitate si curaj!

 1.  Gina, cum ar incepe scrisoarea ta catre tinerii talentati?

Daca ar fi sa ma adresez tinerilor, le-as spune ca talentul nu este totul! Iti trebuie ambitie, tenacitate, viziune, determinare, sa stii unde vrei sa ajungi, cum si de ce, sau cel putin sa stii ca vrei sa ajungi undeva si sa gasesti modalitatile pe parcurs. Viata nu iarta pe nimeni, indiferent de posibilitatile financiare, de studii, de apartenenta sociala, indiferent de cat de etic si moral esti. Si nu o spun in ideea de a descuraja, ci pentru a constientiza cu adevarat ce vor.

 1. Cui crezi ca apartine viitorul?

Viitorul le apartine celor care isi propun sa ajunga cat mai sus. Ei sunt cei care vor reusi in orice circumstanta.

 1. Ce sfaturi ai fi vrut sa primesti la inceputul carierei?

Nu sunt genul de persoana care sa urmeze sfaturi. Intotdeauna am facut ce am crezut eu de cuviinta si am avut cate o idee sau un scop de la care nu m-am abatut pana nu am ajuns singura la concluzia ca trebuie sa schimb strategia, modul de abordare sau directia. Poate singurul sfat folositor ar fi fost sa nu neglijez sanatatea in calatoria spre atingerea scopului propus.

 1. Cand ai purtat pentru prima oara tocuri?

Imi aduc aminte ca purtam talpa ortopedica la pantofi si sandale de mica, dar pantofi cu toc in adevaratul sens al cuvantului am inceput sa port la inceputul liceului.

 1. Care a fost momentul in care ai stiut clar ca vrei sa te indrepti catre aceasta latura artistica, a designului vestimentar?

Am stiut inca de la 5 ani ca vreau sa urmez o cariera in design vestimentar, doar ca percepeam aceasta dorinta la alt nivel atunci. In scoala generala, pe langa cursurile normale, ma ocupam si de pasiunea mea, desenam in timpul liber, participam la expozitii si concursuri de pictura si lucram in paralel cu singura doamna profesoara de arte din oras. Apoi am decis sa ma transfer la liceul de arte plastice Nicolae Tonitza, din Bucuresti, sectia Moda. Desi mi-au placut mai multe ramuri ale artei si m-as fi descurcat foarte bine in oricare dintre ele, in moda am simtit ca as avea un cuvant de spus.

 1. Cum putem descrie, cu ajutorul a 3 cuvinte, colectiile semnate de tine?

Eclectice, avangardiste, neconventionale.

 1. Ce as gasi in acest moment in geanta ta?

Pe principiul paza buna trece primejdia rea, la mine in geanta gasesti strictul necesar: de la acte, chei, bani, telefon, stampila, pix si carnetel, pana la produse de machiaj, oglinda, ochelari de soare, plasturi pentru bataturi, servetele uscate si umede, parfum si nelipsitul talisman.

 1. Cine este cel mai bun om pe care il cunosti?

Din punctul meu de vedere fiecare dintre noi avem o latura buna si una mai intunecata, depinde cum le manifestam si in raport cu cine. Nu pot spune ca stiu o persoana pe care sa o fi cunoscut doar in ipostaze prielnice, insa prietena mea, designer de interior, Marilena Popa este cea mai calda, toleranta, altruista si calma persoana pe care am cunoscut-o indeaproape.

 1. De fapt, ce ne lipseste tuturor pentru a fi mai buni?

Cred ca stresul este cel care scoate la suprafata laturi latente. Atunci cand esti obosit, ingrijorat, indurerat, judeci situatiile dintr-o perspectiva nefavorabila si atunci se nasc tot felul de idei, manifestari comportamentale mai putin placute. Astfel, in functie de fiecare, inlaturarea motivelor de stres si implicarea in activitati care ne fac placere poate fi solutia catre o lume mai buna, cateva dintre lucrurile care te ajuta sa ai o viata mai buna fiind: mai mult timp liber, mai multi bani, mai multa dragoste, mai multa toleranta, mai multa informare si mai multa experienta, care te ajuta sa intelegi mai bine lumea din jur, rautatea pornind din ignoranta, in opinia mea.

 1. Daca ai fi o carte – ce titlu ar avea aceasta?

Intotdeauna mi-am dorit sa scriu o carte despre viata mea si sunt sigura ca se va intampla si acest lucru, dar astept sa mai acumulez experiente pe care sa le impartasesc si care sa contureze povestea mea de viata, asa ca as intitula-o:  “Persoana din spatele brand-ului…Gina Cas”.

 1. Din literatura, care sunt eroii preferati si de ce?

Praslea cel Voinic, avand in vedere asemanarea drumului sau initiatic cu inceputul meu in cariera, in care am fost nevoita sa infrunt multe greutati si sa demonstrez cat sunt de serioasa si muncitoare la o varsta frageda pentru infiintarea unui business, dupa cum spun ceilalti. Eu nu spun ca am inceput prea devreme, ci am inceput exact la momentul potrivit pentru mine, experienta acumulata in acesti 3 ani de business fiind mai valoroasa decat orice scoala de moda internationala, din punctul meu de vedere, fiind ucenic la propria firma.

 1. Ce inseamna frumusetea pentru tine?

Frumusetea inseamna atitudine, inseamna stare de spirit, inseamna ce transmiti prin gesturi si aspect exterior, inseamna armonie, originalitate si curaj!

 1. Acum este randul tau sa-mi adresezi o intrebare. Ce ai vrea sa stii despre mine?

Cat de departe vrei sa ajungi in cariera ta? Aici sau in strainatate? De ce?

asda

Nu uitati sa va abonati la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu ultimele noutati