„Conjugat la feminin” – o carte motivațională, numai bună de citit în vacanță
August 5, 2017
Simona Musca – “Despre Conjugat la feminin”
August 23, 2017

Nu sunt o femeie care vrea sa epateze prin idei feministe, ci prin feminitate. Cred in inteligenta creativa in orice domeniu si in creativitate ca intr-o forma de inteligenta.

 

 1. Cum este Carmen – femeia in oglinda?

Sunt o femeie care adora viata si actul creativ. Creatia este un mod de viata pentru mine, imi aduce fericire si implinire. Sunt ceea ce vreau sa fiu in fiecare zi; schimbatoare de la o zi la alta cateodata, dar cu acelasi target si orgoliu indiferent de mood: de a lasa ceva in urma mea. Ma simt ca o closca in familia mea, dar si in viata profesionala. Am doua brate care trebuie sa construisca si sa mentina traditia, consistenta valorica a lucrurilor si sa asigure continuitate. Nu sunt o femeie care vrea sa epateze prin idei feministe, ci prin feminitate. Cred in inteligenta creativa in orice domeniu si in creativitate ca intr-o forma de inteligenta.

 1. Carmen, de ce crezi ca doar unii au succes?

Succesul vine din dorinta, determinare, credinta fiecaruia in ceea ce face, munca perseverenta  si  “let your dream shine!” Doar unii au succes pentru ca doau unii au calitatile necesare.

 1. Ce sfaturi ai fi vrut sa primesti la inceputul carierei si de la cine?

Mi-ar fi prins bine citeva sfaturi de la Coco Chanel.

 1. Ai un role model? Daca da, cum ti-a influentat parcursul de business?

         Nu unul anume, dar femeia ultimilor ani e intr-adevar un foarte bun role model. O plac si nu o plac in acelasi timp, depinde de momentul din zi in care ma aflu.Femeile au reușit să-și transforme conversațiile în locuri de muncă reale. În ansamblu, femeile au reușit să-și facă hobby-ul, plăcerea lor vinovată să devină o afacere de miliarde, răspândită și apreciată la nivel mondial: să vorbească, să bârfească și să poarte haine. O realizare destul de semnificativa, nu crezi? Femeia zilei de astazi ma tine in priza.

 1. Este important sa avem un role model in business?

Bineinteles ca este important sa ai un role model atat in business, cat si in viata. Lucrurile trebuie sa te inspire ca sa te construiasca, pentru ca numai asa lumea va trece intr-o etapa urmatoare. Dar totul pana la un punct – sa nu uitam de amprenta personala.

 1. Cum arata o zi din viata ta?

Ziua mea incepe prima data la 00.00, dupa ce adorm copiii, cand imi adun sufletul si energia ramasa  la un loc dupa o zi plina, pentru a detalia ziua urmatoare; sotul meu devine un bun ascultator, el fiind si unul dintre marii mei suporteri. Ziua mi-o petrec in cea mai mare parte in atelier unde lucrez direct cu echipa de prototipare sau in fata calculatorului printre  desene si modele noi sau cu echipa de vanzari.Imi place sa imi pun amprenta direct pe bijuteriile mele – pictez pe cristale si imi face mare placere sa testez prima materialele noi. Seara la 18.00 incerc sa fac o pauza si sa imi petrec doua ore cu fetele afara, asta acum ca suntem in vacanta. In timpul scolii fug la ore de vioara sau balet cu fetita mea cea mare.

 1. De unde a pornit atractia fata de realizarea bijuteriilor?

Am acceptat o propunere care a venit din partea unei firme de pe piata de fashion elvetiana care imi cunostea bine background-ul artistic si antreprenoprial. Asa am ajuns manager de proiect si le-am facut startup-ul pe partea de bijuterii. Pur si simplu m-am simtit atrasa de provocarea de a face ceva nou. Eram proaspat mamica, ma mutasem temporar din Bucuresti, simteam ca totul se contureaza ca un nou inceput si chiar asa a fost. Inceputul descoperirii unei frumoase calatorii chiar in lumea mea actuala, o lume de care m-am simtit foarte atrasa inca de la inceput, in care ma simt foarte confortabil si care se pare ca mi se protrivea perfect, fara sa o stiu. Am inceput mai intii sa fac design, dupa care am lansat prima linie de bijuterie alternativa cu productie proprie in acelasi an.

 1. Ce este acum pentru tine Joomay?

Joomay este copilul meu facut, nu nascut, un copil la fel de teribil ca si ceilalti ai mei.

 1. De curand te-ai intors de la Londra, unde ai participat la Pure London. Cum ajung tinerii designer romani sa isi expuna colectiile in cadrul unui eveniment international?

Evenimentele internationale sunt foarte diverse ca si propunere si nu sunt doar focusuri comerciale unde se fac afaceri, ci și adevărate surse pentru lansarea de brand-uri sau produse. Pentru Joomay, de exemplu, un eveniment important a fost anul trecut World Jewelry Facets 2016, un festin vizual, cu o gamă extravagantă de acțiuni creative din domeniul bijuteriilor din întreaga lume, organizat de Swarovski. JOOMAY a fost desemnat in categoria “Best in show” în Shanghai, apoi a fost expus in Paris si Munich, dupa care piesele au fost adaugate in muzeul Swarovski din Wattens. Sunt variante de a merge cu sustinere financiara privata, cu finantare din partea statului roman, sau ca invitat. Noi deseori am fost invitati, tocmai pentru calitatea design-ului si a produselor noastre, dar am apelat si la celelalte variante, bineinteles, pentru targuri in mod special. Cred ca statul ar trebui sa fie mult mai conectat la mediul privat si ar fi beneficii mari de amblele parti.

 1. Daca Joomay ar fi o persoana, cum ai descri-o?

Joomay este o persoana – intruchipeaza ceea ce imi place mie sa numesc “femeia Joomay”. “Femeia Joomay” este plină de viață, culoare și entuziasm, o femeie senzuala, care atrage atenția asupra ei într-un mod foarte natural. Ea are o semnatura personala foarte bine definita – se diferentiaza de celelalte femei prin inteligenta de a combina naturaletea unui look fresh cu design-ul care o scoate din anonimat. Ea este genul de femeie care îi face pe oameni să-și întoarcă privirea în timp ce merge pur și simplu pe o stradă aglomerată, in drum spre birou, la o întâlnire sau doar pentru a lua copiii de la școală. Easy to remember and very hard to forget. Femeia JOOMAY nu poate fi definită printr-o tendință, printr-un fashion statement,  sau printr-o viziune artistică. Abordarea ei se bazează pe aptitudinile sale rapide de adaptare la nou, combinate cu o viziune inovatoare asupra lumii.

 1. Cum ai descrie colectia Joomay intr-o fraza sau cu ajutorul a 3 cuvinte?

Joy by Joomay iti complimenteaza personalitatea.

 1. Daca ai fi o carte – cum ar arata copera acesteia?

Daca as fi o carte as avea niste coperti transparente.

 1. Acum este randul tau sa-mi adresezi o intrebare! Ce ai vrea sa stii despre mine?

Care este accesoriul din “visul” tau la care nu ai renunta niciodata?

asda

Nu uitati sa va abonati la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu ultimele noutati