Despre clișee și adevărurile ascunse dincolo de ele

Despre femei cu de toate
January 16, 2018
Când destinul îți închide ferestre și îți deschide portaluri
January 29, 2018

Majoritatea cărților despre relații, a statusurilor de pe Facebook, a filmelor Hollywoodiene, a pieselor de teatru merg pe ideea de ,,happy-happy, joy-joy’’ în doi și că singurătatea e cea mai grea formă de suferință.

Puține sunt cărțile de beletristică sau nu, puține sunt filmele de Cannes sau de cinema, puține sunt piesele de teatru care să prezinte singurătatea ca pe un echilibru.

Repet, nu vă îndemn să vă părăsiți partenerele sau partenerii. NU spun că o să vă găsiți fericirea în SINGURĂTATE, dar atunci când se întâmplă, profitați de ea și încercați să înțelegeți acea liniște. Da, există și efecte secundare sau nedorite, ca să zic așa. Te poți obișnui atât de bine singur încât să nu îți mai dorești pe nimeni, dar cel puțin RECUNOAȘTE ASTA.

Înțeleg femeile care aleg să-și ascundă vârsta pe Facebook, înțeleg femeile care aleg să nu divulge anul când s-au născut, chiar le înțeleg. Dar ce nu înțeleg eu sunt acele persoane care postează despre ele însele orice, dar mai puțin despre statutul lor – singuri, in relație, divorțați.

Nu mă înțelegeți greșit, nu spun că trebuie să fie obligatorie această mențiune. E contul tău de Facebook și poți share-ui sau nu ce vrei tu. Ceea ce vreau să zic este că e timpul să nu mai fugim de singurătate, și dacă ne surprinde să o lăsăm să ne surprindă. Viata e prea mișto să ne batem joc de ea și de clipele ei încercând să menținem pe linia de plutire relații moarte demult.

Subiectul ăsta îmi aduce aminte de filmul – “CUM SĂ FII SINGUR ȘI FERICIT”, un film a cărei acțiune chiar dacă se petrece în New-York, poate fi transmutat foarte ușor pe orașul București.

În altă ordine de idei, nimeni nu o să-ți spună – LUNA ASTA o să-ți fie bine SINGUR. Toate feedback-urile din revistele glossy, toate statusurile vorbesc despre fericirea in doi, dar fericirea e oricum, trebuie doar sa o vrei.

Și dacă tot am vorbit puțin de film, e timpul să îl trec în revistă. Producția de la Hollywood vorbește despre un oraș plin de singuratici care tânjesc după sufletul pereche, după o relaţie amoroasă, după o idilă sau măcar ceva asemănător. Astfel, între texte de agăţat şi aventuri de o noapte, toţi aceşti oameni necăsătoriţi trebuie să înveţe cum să fie singuri şi fericiţi într-o lume în care definiţia iubirii se schimbă în permanenţă. Oraşul care nu doarme niciodată poate fi o sursă inepuizabilă de distracţie pentru cei care vor şti să se bucure de moment.

În concluzie, lăsați Singurătatea să își urmeze cursul și apoi, la fel de natural va dispărea…

asda

Nu uitati sa va abonati la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu ultimele noutati