Cum știm că a venit timpul să spunem – STOP

Când destinul îți închide ferestre și îți deschide portaluri
January 29, 2018
De ce ne e atât de frică
February 3, 2018

Nu știu voi ce fel de oameni întâlniți pe stradă, la metrou, la cafea, cum arată colegii voștri de la birou, de la școală, de la facultate, dar eu am avut neșansa să întâlnesc deseori tot felul de femei vulnerabile, indiferent de vârstă, măcinate de singurătate și care se aruncă în Universul virtual al unor proiecții de relații, extrem de hămesite și înfometate după suferință așa cum ne aruncăm și noi când murim de foame spre prima shaormerie din cartier…

Sindromul Stockolm nu e o invenție din cărți și filme Thriller. E real și e extrem de periculos. Foamea schimbă percepții, denaturează simțuri. Când ți-e foame poți mânca un codru uscat de pâine și ai impresia că savurezi icre negre de Manciura, că ai parte de cel mai rafinat gust umami, atât ești de satisfăcut.

Din păcate, multe dintre noi uită că și CREIERUL și REALITATEA generată de el prin simțuri tactile, olfactive, vizuale, ca să funcționeze are nevoie de hrană și în loc să-l hrănim concret îl mințim VIRTUAL.

Eu chiar aș vrea să întâlnesc o persoană care poate trăi doar dacă privește zile întregi la fotografii cu mâncare și să fie fericită cu asta.

Paradoxal, creierul, păcălit, îl va determina pe individ/ă să meargă la frigider să se hrănească la modul coerent și concret. În schimb, când vine vorba de comunicarea inertă, OMUL nu mai reacționează la stimuli la fel ci din contră, denaturează atât de tare mesajul încât substituie falsitatea cu concretul. Devine atras de proiecții mai mult decât de adevărul offline.

Știu cupluri care merg cu metroul, la nunți, petreceri, se țin patetic de mână și când ajung acasă se înjură, se ceartă, se lovesc cu emoții, cuvinte, energii și obiecte. Apoi își zâmbesc tâmp prin emoticoane și își trimit gândurile suspendate în self-uri fără sens. Nu e o poză realizată într-un stil grotesc și nici inventată. E o fotografie care nu rupe decât un crâmpei din realitatea unora dintre noi, femeile…

Ca să revin. Am cunoscut femei vulnerabile care au UITAT să mai comunice, am văzut cupluri în care el mirosea de la o poștă a șarlatan, am întâlnit bărbați speriați de ei însiși și care se ascund în spatele non-comunicării, ne-cuvintelor, în spatele unui display de 5,6,7 inchi cu sau fără Corning Gorilla Glass.

Pentru că lumea așa cum o vedem niciodată nu o să aibă vreo legătură cu lumea pe care o visăm sau ne închipuim despre ea.

Sursa Foto @Pinterest

asda

Nu uitati sa va abonati la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu ultimele noutati