“Conjugat la feminin”, prima carte a Simonei Musca

Dialog Conjugat la masculin cu Ionut Ungureanu
June 30, 2017
Simona Muscă: „De 4 ani am un consultant în alimentaţie care se ocupă de dieta mea”
July 9, 2017

Conjugat la feminin este prima carte a Simonei Musca. Tanara este antreprenor cu o vasta experienta in mai multe domenii de activitate: de la zona artistica pana la cea medicala/recuperatorie; activand in prezent ca Business Partener intr-un centru rezidential de geriatrie.

In toti anii de business a invatat cat de valorosi sunt oamenii alaturi de care lucreaza, dar si cat de important este sa imparti si celorlalti din experienta ta. Asa a luat nastere cartea Conjugat la feminin, ca o un discurs pentru femeile de pretutindeni. Un discurs adresat temerilor, iubirilor, visurilor, ambițiilor, deznădejdilor sau planurilor oricărei femei. Conjugat la feminin este o experienta pentru femeia puternica, independenta, hotarata sa mute muntii din loc daca trebuie si o lectie pentru toti cei care vor sa iasa din zona de confort.

Despre “Conjugat la feminin”

Conjugat la feminin” este o radiografie a viziunii de business din partea tanarului antreprenor, putandu-se transforma usor intr-un ghid de afaceri pentru femeia puternica, dornica de independenta. Toata viziunea scriitoarei este construita din propria experienta, fiind un pilon important pentru orice tanara aflata la inceput de drum.

In carte, autorul face o radiografie sincera a generatiei Millennials observand directia inspre care se indreapta societatea, dar si viitoarele generatii de “oameni ai muncii” din Romania. Intr-o lume cu prea putine repere morale, Simona Musca incearca in volumul “Conjugat la feminin” sa le arate tinerilor drumul spre succes militand pentru talent si munca.

Intr-o scrisoare deschisa tinerilor talentati, publicata in carte, aceasta incearca sa transmita ca indiferent cat de greu ar putea parea drumul spre succes, nimic nu e imposibil.

“Dragilor, viata e prea scurta ca sa faceti ceea ce sunteti obligati sa faceti. E prea scurta sa fii barman daca acesta nu este visul tau, prea scurta sa fii inginer daca nu-ti place, prea scurta sa fii orice care nu se potriveste potentialului tau!

Nu esti singurul tanar care are visuri mari si e bine sa le ai cat mai indraznete. Poate ai venit din provincie si atunci s-ar putea sa iti fie si mai greu sa te adaptezi Capitalei si mondenitatilor futile specifice. Nu dispera, ai curaj si fa-ti un plan! Ai sanse sa reusesti daca esti corect, ai talent cu carul si crezi enorm in ceea ce vrei sa faci.”

Cartea poate fi o lectie dura si sincera in acelasi timp pentru o societate alerta pe care de prea putine ori avem timp sa o analizam, rezumandu-ne de fiecare data la un impasibil: “Asta e! Nu avem ce face!”. “Conjugat la feminin” spune zeci de povesti intr-una singura despre oameni si nevoile lor, despre obiceiuri, despre gesturi interpersonale si profesionale, despre lipsa de atentie cu care ne construim viata. Sincer, asumat si fara pic de machiaj, Simona Musca analizeaza din interior o lume dominata de lentoare, tupeu si nonvalori, incercand sa atraga atentia asupra adevaratelor repere pe care ar trebui sa ne construim viitorul.

“Am scris despre oamenii care muncesc din greu si despre lenesi, despre tineri talentati, despre bunul-simt si bunele maniere, despre nunti si divorturi, despre amante si iubiri. Am scris uitandu-ma in jur in toti acesti ani si adunand una cate una ideile pe care ti le impartasesc aici. Suntem in secolul vitezei, intr-o societate dinamica pe care nu am creat-o eu, ci noi toti la un loc. Bine sau rau – nu stiu si ma feresc sa judec in termeni comparativi, insa aceasta este realitatea. Si poate tocmai de aceea mi-as dori ca aceasta carte, mai mult decat orice, sa fie vie. Sa fie ca un seism emotional de proportii care aduna sub el subiecte tabu, picante, dureroase sau intime, pe care le-am “descojit” intr-un stil unic, doar al meu. Nu stiu cati dintre voi ar avea curajul sa-si verse sufletul si viata in vazul tuturor, drept lectii de pastrat. Eu o fac. Asumat, curat si sincer. 

De aceea mi-am adunat toate gandurile: sa-ti demonstrez ca se poate. Poti face orice iti propui si nimic nu este prea greu atunci cand crezi in tine! 

Si… nu uita: viata are mai multe usi. Si ferestre!”

@Material realizat si publicat de TheTrends.ro

asda

Nu uitati sa va abonati la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu ultimele noutati