Singurătatea NU e o boală, e o alegere
October 20, 2017
Trucuri de frumusete de la scriitoarea Simona Musca
November 13, 2017

„Fiecare om are destinul său; singura regulă este să-l accepte şi să-l urmeze oriunde l-ar duce.”

Henry Miller

 

Turneul meu alaturi de echipa minunata de la Bookland conferinte si tabere a continuat in acelasi ritm frumos in care a inceput.

Saptamana trecuta am poposit la Buzau, un oras cu oameni comunicativi, cu zambete largi si sincere, cu o deschidere spre nou si spre frumos cum nu am mai intalnit de ceva vreme.

Am intrat cu dreptul in Teatrul George Ciprian unde singurul lucru pe care il stiam era ca trebuie sa incep cu un „Buna ziua, bine v-am gasit!” rostit tare care sa capteze atentia celor peste 100 de adolescenti cu care urma sa-mi petrec urmatoarea jumatate de ora. Nu imi pregatisem niciun discurs, stiam doar ca ma bucur enorm de acea intalnire.

Le-am zarit privirile care cautau raspunsuri la intrebarile pe care le au, priviri care cautau intrebari la raspunsurile pe care deja le aflasera. Am inceput un joc cu ei – jocul „de-a viata”.

Am inceput prin a trasa cateva lectii pe care eu le-am deprins deja si am vrut sa aflu daca si eu au trecut prin asemenea situatii sau s-au gandit ca pot aparea. Erau atat de frumosi imbrati in uniformele specifice liceului in care studiau, incat m-a cuprins nostalgia acelor ani si ma bucur ca am avut ocazia sa intalnesc liceeni care au inteles ca regulile sunt facute pentru a ne aranja viata intr-un mod ordonat, curat, fara magia accesoriilor sau a fardurilor.

Am avut un dialog minunat despre asumare, despre respect, despre situatiile care nu raman permanente, despre vointa si curaj, despre calatoriile facute pentru a cunoaste lumea, pentru a te cunoaste pe tine sau pentru a-ti gasi locul. M-au provocat sa discutam despre reusita si esec, despre curajul de a face acelasi lucru, dar mereu intr-un mod diferit, despre viitorul care apartine doar celor ce il vor, dar am trecut si prin subiecte precum shoppingul excesiv, de unde provine aceasta pornire si ce vrea sa ne transmita.

 

Cea mai fericita am fost atunci cand, am deschis casuta mesajelor primite pe facebook si am gasit cele mai frumoase cuvinte de apreciere, de incurajare, dar si de prietenie.

Va multumesc, dragi copii frumosi, talentati, ambitiosi, pentru intalnirea noastra! Imi doresc ca prietenia noastra sa nu aiba final!

asda

Nu uitati sa va abonati la newsletterul nostru pentru a fi la curent cu ultimele noutati